Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

Ιστορίες του Ι,ι!!

Ιανουάριος ο μήνας που διανύουμε και Ι το αρχικό του γράμμα. Τα παιδιά παρακολούθησαν την ιστορία "Ο ιπτάμενος ιπποπόταμος"από την εκπαιδευτική σειρά "Ενα γράμμα, μια ιστορία" της Εκπαιδευτικής Τηλεόρασης .




Κι επειδή ο ''ιπτάμενος ιπποπόταμος'' ήταν ίκαρος, για να γνωρίσουμε από που πήρε τη σημασία της αυτή η λέξη,διαβάσαμε την ιστορία του'' Ίκαρου και του Δαίδαλου''.




Στο τέλος τα παιδιά βρήκαν τις δικές τους λέξεις που να αρχίζουν από Ι,ι, άφησαν τη φαντασία τους ελεύθερη και συνεργαζόμενοι όλοι μαζί, "γράψανε"τη δική τους -αυτή τη φορά παραμυθένια-ιστορία με τίτλο " Ο ικανός ιππότης"


Ο ικανός Ιππότης                                                   
Μια φορά κι έναν καιρό ζούσε στην Ισπανία ένας ιππότης. Μια μέρα ανέβηκε στο άλογό του, έκανε ιππασία κι έφτασε σ’ ένα κάστρο στην Ιταλία. Εκεί ήθελε να σώσει την πριγκίπισσα Ιωάννα από τον δράκο με τα κόκκινα μάτια τον Μπουχ!. Την είχε κλεισμένη σ’ ένα δωμάτιο στην κορυφή του κάστρου που ήταν γεμάτο με ιστούς αράχνης.
Φώναξε στο δράκο:
-Έλα να κάνουμε αγώνα ιπποδρομίας και όποιος νικήσει θα πάρει την πριγκίπισσα Ιωάννα.
 Ο δράκος δέχτηκε κι ο αγώνας άρχισε. Ο δράκος ίδρωσε πολύ εκεί που έτρεχε, ο ιππότης όμως κέρδισε επειδή ήταν γενναίος, γρήγορος και πολύ ικανός κι έτσι ελευθέρωσε την πριγκίπισσα  και πήγαν ταξίδι στην Ιρλανδία για να παντρευτούν. Ο γάμος έγινε στις 15 Ιανουαρίου 2013.
 Κι έζησαν αυτοί καλά κι εμείς δέκα φορές καλύτερα!!
  Αυτή είναι μια ιστορία που έφτιαξαν τα παιδιά του 5ου Νηπιαγωγείου Σερρών!!