Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015

Βιβλία σε ρόδες!!

Τα βιβλία σε ρόδες, μετά από αίτηση που είχαμε κάνει πριν από αρκετό καιρό για να μας αποσταλούν,με θέμα την ''οικογένεια'', είχαμε τη χαρά να τα υποδεχτούμε σήμερα στο νηπιαγωγείο μας.

Σήμερα λοιπόν έφτασε στο νηπιαγωγείο μας μια μεγάλη βαλίτσα με ρόδες! Η έκπληξη και η περιέργεια των παιδιών μεγάλη.
Τι μπορεί να έχει μέσα;

Αφού κάναμε διάφορες υποθέσεις για το περιεχόμενο της βαλίτσας, διαβάσαμε απ' έξω την ετικέτα που γράφει ''Βιβλία σε ρόδες''.
Ας την ανοίξουμε...


Πω!πω! είναι γεμάτη βιβλία! Τώρα καταλάβαμε ότι αφού ήρθαν μέσα σε μια βαλίτσα με ρόδες γι' αυτό ονομάζονται ''Βιβλία σε ρόδες"

Τα βγάλαμε όλα, τα μετρήσαμε, διαβάσαμε τους τίτλους και καταλάβαμε ότι όλα έχουν σχέση με το θέμα ''Οικογένεια''. Διαλέξαμε ένα από αυτά και το διαβάσαμε στην τάξη και αποφασίσαμε να δανειστούν τα βιβλία στο σπίτι τους.

Τι είναι τα ΒΙΒΛΙΑ ΣΕ ΡΟΔΕΣ®

Τα  ΒΙΒΛΙΑ ΣΕ ΡΟΔΕΣ®  είναι  ένα  πρωτοποριακό  πρόγραμμα που φέρνει μικρές, κινητές, θεματικές και δανειστικές βιβλιοθήκες μέσα στις σχολικές τάξεις των δημόσιων δημοτικών σχολείων.
Τα ΒΙΒΛΙΑ ΣΕ ΡΟΔΕΣ® φθάνουν στο σχολείο μέσα σε ένα σάκο με ρόδες, ώστε να μεταφέρονται εύκολα. Σε κάθε θεματικό σάκο συνδυάζονται 25 περίπου βιβλία γνώσεων. Παραμένουν στη σχολική τάξη επί τέσσερεις εβδομάδες, ώστε να υπάρχει χρόνος για δανεισμό και για παράλληλες δράσεις.
Το πρόγραμμα ΒΙΒΛΙΑ ΣΕ  ΡΟΔΕΣ® δημιουργήθηκε  από τη μη κερδοσκοπική πολιτιστική εταιρεία  Η ΠΥΡΝΑ, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.