Πέμπτη 7 Απριλίου 2016

Ανακυκλώνω σωστά!!

Η ανακύκλωση στο νηπιαγωγείο μας συνεχίζεται και τα μπλε μας κουτιά γέμισαν! Ευκαιρία να τα αδειάσουμε στον μπλε κάδο έξω από το σχολείο μας! Οι μικροί ανακυκλωτές ήξεραν τι έπρεπε να κάνουν! Έβγαλαν τα καπάκια από τα μπουκάλια, τσαλάκωσαν τις συσκευασίες και τα πέταξαν ένα ένα στον κάδο ανακύκλωσης!


Τα καπάκια από τα μπουκάλια τα κρατήσαμε και τα πετάξαμε σε ένα μεγάλο κουτί που εδώ και καιρό παρατηρήσαμε ότι υπήρχε στην είσοδο του Δημοτικού Σχολείου του οποίου συστεγαζόμαστε. Ο κύριος Στέφανος ο Διευθυντής του Δημοτικού μας εξήγησε ότι τα καπάκια μαζεύονται και δίνονται 
στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης παιδιών με αυτισμό του Συλλόγου Γονέων, Φίλων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αυτισμό Ν. Σερρών οι οποίοι με τη σειρά τους τα δίνουν σε εργοστάσιο ανακύκλωσης το οποίο τους προσφέρει πράγματα που χρειάζονται για τη λειτουργία του Κέντρου τους.

Αφου λοιπόν μάθαμε ποιά πράγματα ανακυκλώνονται αλλά και πως πρέπει να τα πετάξουμε στον κάδο ανακύκλωσης,  το κάθε τμήμα ανέλαβε να φτιάξει από  μια αφίσα με το τί επιτρέπεται και τί απαγορεύεται να  πετάξουμε στον μπλε κάδο ανακύκλωσης!





Βέβαια όλα αυτά δεν φτάνει να τα γνωρίζουμε μόνο εμείς αλλά και οι γονείς και οι φίλοι μας! Ετοιμάσαμε λοιπόν έναν μικρό οδηγό για ανακυκλωτές τον οποίον μπορούμε να τον διαβάσουμε εμείς  αφού είναι με εικόνες  αλλά και να το διαβάσουμε και στους γονείς μας !!


Και  ψάχνοντας στο διαδίκτυο για πληροφορίες σχετικά με την ανακύκλωση βρήκαμε και ένα τραγουδάκι που πολύ μας άρεσε!!