Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2016

Τα γενέθλιά μου είναι........

Μια και ο Οκτώβριος είναι και ο μήνας με τα περισσότερα γενέθλια στο νηπιαγωγείο μας και επειδή όλοι θέλουν να τα γιορτάσουν με τους φίλους και συμμαθητές τους,  καιρός είναι να γνωρίσουμε τις ημερομηνίες γενεθλίων μας! Σε μεγάλα ταμπλό και στα δύο τμήματα του νηπιαγωγείου μας υπάρχουν οι μήνες του χρόνου και σε κάθε μήνα οι φωτογραφίες των παιδιών που έχουν τα γενέθλιά τους το συγκεκριμένο μήνα
Ποιοι έχουν γενέθλια τον Οκτώβριο, ποιοι είχαν τα γενέθλιά τους το καλοκαίρι που δεν είχαμε σχολείο, γιατί κάποιοι μήνες  δεν έχουν φωτογραφίες παιδιών , ήταν μερικές από τις ερωτήσεις που ξεκίνησαν μια μεγάλη συζήτηση για τα γενέθλιά μας , την ονομαστική μας γιορτή, τα κεράσματα , τα δώρα, την ηλικία μας αλλά και το πόσο σημαντική είναι αυτή η μέρα για τη ζωή μας.

Μπορούμε όμως να βρούμε σε φύλλο εργασίας τον μήνα που έχουμε γενέθλια και να γράψουμε τον αριθμό της ημέρας που γεννηθήκαμε; Τα μεγάλα νήπια μπόρεσαν.....
 Και φυσικά αφού μιλάμε για πάρτι γενεθλίων μπορούμε εύκολα να αναγνωρίσουμε ποια πράγματα μας χρειάζονται για να γιορτάσουμε τα γενέθλιά μας!

Παρατηρώντας τον πίνακα γενεθλίων βλέπουμε ότι σήμερα 4 Οκτωβρίου έχει γενέθλια η Ελένη!! Θα τα γιορτάσει στο νηπιαγωγείο μας με τον αδελφό της και όλους τους φίλους της! Η τούρτα, οι χυμοί το δεκατιανό φαγητό προσφέρεται από την Ελένη και το πάρτι αρχίζει!!!
Χρόνια πολλά Ελένη, να είσαι πάντα γελαστή, γερή και τυχερή!!!