Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2018

Μάσκες και ...μασκαράδες!!

Η μάσκα αναπόσπαστο στοιχείο του καρναβαλιού έχει κι αυτή την ιστορία της από τα αρχαία χρόνια μέχρι και σήμερα τόσο στην Ελλάδα αλλά και σε όλον τον κόσμο. Μέσα από μια παρουσίαση εικόνων τα παιδιά είδαν μάσκες απαραίτητες στην καθημερινή ζωή ορισμένων ανθρώπων ( του δύτη, του μελισσοκόμου, του γιατρού, του αστροναύτη, μάσκα για  τον ύπνο, μάσκα ομορφιάς),  μάσκες σούπερ ηρώων (μπάτμαν, ζορό,) αλλά και μάσκες από την Αφρική, την Αμερική, μάσκες που χρησιμοποιούσαν οι αρχαίοι Έλληνες στο θέατρο (προσωπεία).
Τα παιδιά μίλησαν για τις δικές τους μάσκες στις αποκριάτικες στολές τους και ένα πατρόν μάσκας τους έδωσε την αφορμή να ζωγραφίσουν τους δικούς τους μασκαράδες!!


Οι μάσκες έδωσαν αφορμή ακόμα και για μαθηματικά παιχνίδια!
 Μοιράζω τις μάσκες , κάποιος να πάρει περισσότερες και άλλος λιγότερες, αλλά μοιράζω τις μάσκες και σε όσους φίλους μου θέλω και δίνω στον καθένας όσες εγώ θέλω!!






Και αφου μιλάμε για μάσκες, πρόσωπα και προσωπεία ας δούμε και πίνακες ενός μεγάλου ζωγράφου του Πάμπλο Πικάσο όπου απεικονίζονται πρόσωπα παράξενα, αστεία και περίεργα!!



και αφήνοντας τη φαντασία μας ελεύθερη φτιάχνουμε τις δικές μας περίεργες, αστείες και παράξενες μάσκες σαν τα πρόσωπα του Πικάσο!!

κ